Schola Cantorum Amsterdam

homepagina

Links naar gregoriaanse sites

markeerlijn

Het klooster van Solesmes, van waaruit sinds eind 19de eeuw het gregoriaans werd hersteld en gepropageerd, heeft een uitvoerige website: www.solesmes.com
U kunt hier diverse studies en facsimiles bestellen.

Dergelijke uitgaven kunnen ook worden besteld bij de abdij Sint Benedictusberg te Mamelis bij Vaals, via www.benedictusberg.nl

Voor een actuele kalender van gregoriaanse uitvoeringen, cursussen, workshops, etc, zie de website van het Gregoriaans Platform. Daar is ook het complete archief van 40 jaar Tijdschrift voor Gregoriaans te downloaden.

Links naar sites van oud-Scholaleden

markeerlijn

Koen van Stade heeft enkele jaren met de Schola gezongen en was een van de mooiste stemmen en beste solisten in de Schola-geschiedenis. Koen maakt nu carriŤre - hoe kan het anders - als zanger. Inmiddels is hij getrouwd met een sopraan uit AustraliŽ - Josie Ryan. Hoor hun opnamen op Muziekweb
www.koenvanstade.com

Eduardo Lůpez Banzo heeft een jaar met de Schola meegezongen tijdens een studie periode in Amsterdam waar hij les heeft gehad van Gustav Leonhardt. Eduardo heeft in 1988 een eigen oude-muziekensemble opgericht in Spanje - Al Ayre Espanol.
www.alayreespanol.com

Menno van Delft zong enkele jaren met de Schola in de jaren '80 in zijn studietijd. Menno geeft nu les aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en is ook een veelgevraagde klavecinist.
www.mennovandelft.com

Geert Maessen richtte in 2002 een eigen gregoriaans koor op, Gregoriana. Hij redigeerde n.a.v het tienjarig bestaan daarvan een artikelenbundel over Wim van Gerven, inclusief vele van diens gregoriaanse restituties: "Wim van Gerven - pionier van de gregoriaanse semiologie in Nederland" (2012). Geert Maessen verzorgde tevens 151 uitzendingen voor de Concertzender met gregoriaans, Bonum Est (zie de lijst op de Gregoriana website).
www.gregoriana.nl

Sjef van Leunen, koor voor oude muziek:
www.amsterdamskamerkoor.nl

Martijn de Graaf Bierbrauwer - de diepste stem ooit binnen SCA. Basso profundo par excellence. Is heel leuk bezig met Frommermann - top entertainment: www.frommermann.nl

Links naar overige sites

markeerlijn

Stichting Muziek in de Nicolaas. De Schola Cantorum Amsterdam valt niet onder deze onafhankelijke stichting: www.muziekindenicolaas.nl

OfficiŽle website van de St. Nicolaaskerk en de Nicolaasparochie: www.nicolaas-parochie.nl

Links over gregoriaans, schola's en liturgie:
www.canto-gregoriano.de
www.latijnseliturgie.nl

Voor regelmatige vesperdiensten en ook donkere metten in de omgeving van Dordrecht:  www.gregoriaansdordt.com