Schola Cantorum Amsterdam

De zangers van Schola Cantorum Amsterdam

markeerlijn
De zangers van Schola Cantorum Amsterdam

De SCA bestaat momenteel uit een groep van ca. tien mannen van alle leeftijden, werkzaam in de meest uiteenlopende beroepsgroepen; van student tot systeembeheerder, van kerkmusicus tot minderbroeder, en van universitair docent tot horecamanager. Gemeenschappelijk echter bij allen is de liefde voor het gregoriaans.

In september 2006 werd de damesschola opgericht. Deze stond tot december 2012 onder leiding van Jerry Korsmit, die ook de SCA heren dirigeerde van 2004 tot juni 2008.  Ca. acht enthousiaste vrouwen repeteren wekelijks om de zondagse zorg voor de lofzang te delen met de SCA heren.  In het seizoen 2008/09 zongen de dames voor het eerst om en om met de heren.  Vanaf mei 2013 was Marcel Zijlstra tevens dirigent van SCA Vrouwen.

Sinds het vertrek van Marcel Zijlstra in februari 2020 is de Schola op zoek naar opvolger(s) als dirigent. Tot de zomer 2020 is Rens Tienstra bereid gevonden ad interim de mannenschola te leiden. Ook de vrouwenschola heeft nog geen nieuwe vaste dirigent, maar zingt wel op de gebruikelijke zondagen, onder wisselende leiding.

Meezingen in de schola

markeerlijn

Nieuwe zangers zijn welkomMeezingen met Schola Cantorum Amsterdam - bij de mannen of de vrouwen? Dat kan.

Het koor heeft veel te bieden.
In de eerste plaats is er het eeuwenoude gregoriaanse repertoire.
Gezongen door ervaren zangers in een mooie, goed bereikbare kerk met een schitterende akoestiek.

Wat wordt er van zangers verwacht?
Wat zangervaring en enige affiniteit met het gregoriaans. Je moet het leuk vinden.  Gelovig hoef je niet te zijn, maar we verwachten wel dat je respect opbrengt voor onze gastvrouw. Van september t/m juni in principe vele zondagen beschikbaar tussen 16.00 uur en 18.00 uur.
Repetities: woensdag van 18.30 tot 20:00 (vrouwen) en woensdag van 20:30 tot 22:00 uur voor de mannen.

Meer informatie / Aanmelden
Kom langs bij een vesperdienst en spreek na afloop n van de koorleden of dirigent aan.

Voor meer informatie over de vrouwenschola: kom even langs op de 1e of 3e zondag van de maand tussen september en juni.

Of zie de "Contact"-pagina voor een emailadres.

al 60 jaar gregoriaans in het hart van de hoofdstad